logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorJak vybrat tu správnou televizi s nízkým rozpočtem
REKLAMA

Jak vybrat tu správnou televizi s nízkým rozpočtem

Jak vybrat tu správnou televizi s nízkým rozpočtem

I když už dávno proběhlo mistrovství světa ve fotbale v Kataru, během kterého probíhaly větší slevy na nákup televizí, ještě máte čas a můžete si najít ideální bednu pro sebe. Je několik věcí, které byste měli vědět, abyste neplýtvali svými penězi a investovali do televizoru, aniž byste překračovali rozpočet. Nákup si musíte dobře naplánovat a myslet na budoucí investice. Doporučujeme nakupovat v prověřených obchodech v České republice, jako jsou Elektro Oáza, Comfor, Datart, CZC nebo Expert, protože v případě reklamace jakékoliv poruchy výrobku budete mít zajištěnou podporu pro případnou výměnu.

Rozlišení

2.jpg

Co se týče nákupu televizorů, nejzásadnějším prvkem je obrazovka a prvním důležitým faktorem je rozlišení. Vzhledem k tomu, že na trhu je více možností rozlišení, doporučujeme vám pořídit si televizi s rozlišením 4K nebo Ultra HD. Rozlišení obrazovky má 3840 x 2160 pixelů. Můžete si ovšem vybrat i televizi s rozlišením 8K, ale i přes rostoucí poptávku po ní nejsou k dispozici žádné významné zdroje 8K médií.

Velikost

3.jpg

Úhlopříčka obrazovky se měří od rohu k rohu, a čím větší obrazovka, tím je televize větší a tím větší vzdálenost budete potřebovat k pohodlnému sledování. Každá obrazovka s úhlopříčkou menší než 43 palců je moc malá na to, aby dokázala správně zobrazit rozlišení 4K tak, aby ho oko zvládlo zpracovat. Pokud máte doma dostatek místa a chcete ke sledování zápasů pozvat hodně lidí, je ideální televizor s úhlopříčkou alespoň 75 palců. Pokud plánujete, že bude mít v obýváku hlavní slovo, postačí vám nenápadnější obrazovka.

Technologie sledování

4.jpg

Nejlepší dostupnou technologií televizoru je OLED, což je zkratka pro organickou světelnou diodu. Tyto displeje využívají speciální sloučeniny k vytvoření ultratenkých obrazů, které se vyrábějí tiskem přímo na sklo. Díky tomu, že každý jednotlivý pixel je schopný produkovat vlastní světlo, odpadá u nich nutnost dodatečného podsvícení, čímž vznikají extrémně tenké displeje a nabízejí mimořádně vysokou úroveň kontrastu.

Herní funkce

5.jpg

Moderní herní konzole nabízejí pokročilé funkce a vyšší rozlišení a snímkovou frekvenci, proto je potřeba se ujistit, že vaše televize je kompatibilní s potřebnými funkcemi. Například pro většinu her v rozlišení 4K je HDMI 2.0 vyhovující, ale pokud chcete hrát v rozlišení 4K s vyšší snímkovou frekvencí nebo využívat funkce, jako je proměnlivá obnovovací frekvence nebo automatické režimy s nízkou latencí, budete potřebovat televizor s podporou HDMI 2.1.

Software

6.jpg

Televizory Samsung se spoléhají zejména na širší ekosystém produktů Samsung, který poskytuje integrovaný zážitek pro uživatele chytré domácnosti a mobilních zařízení. Naproti tomu jiné značky se budou spoléhat na software třetích stran, jako jsou Roku, Android, Google a Fire. Nejoblíbenější z nich je Roku TV, který najdete v různých televizorech, od levných až po prémiové modely. Platforma vyniká širokou nabídkou aplikací a uživatelsky přívětivým rozhraním.

Sleva 365 vám přináší všechny katalogy nejlepších obchodů se spotřebiči v České republice, abyste si mohli koupit vysněný televizor za nejlepší cenu.

REKLAMA
arrowDown

Copyright © 2024 Sleva 365 Všechna práva vyhrazena. Texty nesmí být kopírovány ani reprodukovány bez předchozího písemného souhlasu. Fotografie, obrázky a produktové brožury slouží pouze pro ilustrační účely. Zvýhodněné ceny jsou od oficiálních distributorů uvedených na těchto stránkách. Nabídky jsou platné od a do data ukončení platnosti nebo do vyprodání zásob. Tyto stránky mají pouze informativní charakter a nelze je použít k reklamaci výrobků. Ceny se mohou lišit v závislosti na lokalitě.