logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorMěříte při úklidu svou uhlíkovou stopu?
REKLAMA

Měříte při úklidu svou uhlíkovou stopu?

Měříte při úklidu svou uhlíkovou stopu?

V současné době se mnoho společností snaží snížit uhlíkovou stopu ve svých procesech. Stejně tak můžete postupovat například při úklidu své domácnosti.

Měříte při úklidu svou uhlíkovou stopu? Přemýšleli jste někdy o tom? Pokud ano, můžeme vám prozradit, že existuje spousta výrobků, které vám s tím pomohou. Pokud jste v České republice, zajděte do prodejny Eurona By Černý a využijte všech nabídek na ekologické čisticí prostředky.

Super koncentrované čisticí prostředky

concepto-productos-ecologicos-espacio-copia_23-2148781892.jpg Všichni intuitivně cítíme, že vzestupná koncentrace tekutých čisticích prostředků zlepší udržitelnost, protože snižuje množství obalového materiálu a množství chemikálií přepravovaných z výroby do skladu a na místo jejich konečného použití.

Ekologicky certifikované a ekologické výrobky

vista-frontal-concepto-limpieza-ecologica_23-2148781917.jpg Certifikované ekologické čištění lze definovat jako používání čisticích prostředků a metod, které jsou autorizovány třetí stranou a splňují určitá ekologická a bezpečnostní kritéria.

Aby byl úklid "zelený", musí výrobky účinně odstraňovat kontaminanty a nebezpečné složky, aniž by došlo ke snížení účinnosti. Zohledňují osud chemických látek a materiálů použitých během procesu a potenciální škody na životním prostředí, což však a priori neznamená, že tyto výrobky mají výrazně nižší GWP.

Osobní uhlíková stopa

Osobní uhlíková stopa je ta, kterou vytváří jednotlivec ve svém každodenním životě při pohybu, spotřebě, stravování a využívání zdrojů, jako je energie.

Odhaduje se, že každý obyvatel planety vyprodukuje v průměru téměř čtyři tuny oxidu uhličitého ročně, přičemž v zemích, jako jsou Spojené státy, se toto množství na osobu ročně zečtyřnásobí.

Uhlíková stopa podniků

Stejně jako lidé se i subjekty zabývají činnostmi, které produkují skleníkové plyny, například při výrobě, dopravě nebo spotřebě energie.

Uhlíková stopa podniků měří všechny emise skleníkových plynů podniků a jejich rozsah, ať už jsou přímé a lze je kontrolovat, nebo ne.

V tomto smyslu mají společnosti obvykle možnost snížit nebo kompenzovat svou uhlíkovou stopu. Jak? Zlepšením své energetické účinnosti, spotřebou energie ze 100% obnovitelných zdrojů, realizací osvětových kampaní, investicemi do ekologických projektů, placením ekologických daní nebo nákupem tun oxidu uhličitého na mezinárodním trhu s emisemi a dalšími opatřeními.

Uhlíková stopa výrobku

Služby a spotřební zboží také emitují skleníkové plyny před, během i po skončení své životnosti. Ke znečišťování tedy dochází od získávání surovin, zpracování, výroby a distribuce až po fázi používání a jeho přeměny na odpad.

Moje Sleva 365 vám přináší všechny slevové katalogy vašich oblíbených obchodů v České republice. Snižte svou uhlíkovou stopu a zároveň uklízejte!

REKLAMA
arrowDown

Copyright © 2024 Sleva 365 Všechna práva vyhrazena. Texty nesmí být kopírovány ani reprodukovány bez předchozího písemného souhlasu. Fotografie, obrázky a produktové brožury slouží pouze pro ilustrační účely. Zvýhodněné ceny jsou od oficiálních distributorů uvedených na těchto stránkách. Nabídky jsou platné od a do data ukončení platnosti nebo do vyprodání zásob. Tyto stránky mají pouze informativní charakter a nelze je použít k reklamaci výrobků. Ceny se mohou lišit v závislosti na lokalitě.