logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorZa Prahou: regionální nákupní skvosty v České republice
REKLAMA

Za Prahou: regionální nákupní skvosty v České republice

Za Prahou: regionální nákupní skvosty v České republice

Při výběru suvenýrů v České republice se nemusíte příliš snažit. Kromě skvostů, které najdete v Praze, je to země s velkou tradicí, kterou se podařilo proměnit v suvenýry pro turisty. Ve většině obchodů najdete pestrobarevné předměty za velmi zajímavé ceny. Zde je několik typických českých výrobků, které si budete chtít odvézt domů.

Loutky

2.jpg

Jsou inspirovány místními pohádkami a českými pověstmi a jsou vyráběny ručně. Jsou k dostání ve všech velikostech a představují různé postavy. Každá loutka má svůj individuální obličej a jedinečný charakter. Loutkové a marionetové divadlo je jedním ze znaků země.

Pivo

3.jpg

České pivo je jedno z nejlépe hodnocených na světě, a proto se mnoho cestovatelů rozhodne vzít si ho s sebou jako suvenýr. V současné době se odhaduje, že existuje více než 250 komerčních značek piva a více než 1000 řemeslných piv. Navíc si k němu můžete dát klasický keramický hrnek (Stein) nebo jednoduše skleněný džbánek typický pro každý český bar. Mnoho cestovatelů si jako suvenýr odváží podtácky různých značek, protože jsou zdarma a můžete si je objednat v každém pivovaru.

Český křišťál

4.jpg

Nazývá se také český křišťál. Ve světě má obrovskou prestiž pro svou krásu a kvalitu. V zemi je několik skláren, kde se sklo zpracovává metodou foukání a poté se ručně brousí a vytvářejí se z něj různé předměty. Některé luxusní značky stále dodávají české křišťálové předměty aristokracii a královským domům. Najdete zde však i možnosti pro turistický rozpočet. Dalším velmi oblíbeným suvenýrem jsou české křišťálové pilníky na nehty, cenově dostupnější a ideální pro všechny typy veřejnosti.

Becherovka

5.jpg

Becherovka, původem z Karlových Varů, je jedním z nejoblíbenějších alkoholických nápojů. Tento digestivní likér hořké chuti používá ke své výrobě více než 20 bylin a má intenzivní chuť s nádechem skořice. Lahve všech velikostí najdete v každém supermarketu.

Krtek

6.jpg

Krtek je mezi dětmi dobře známý animovaný krteček. Tuto postavičku vytvořil český animátor Zdeněk Miler v roce 1956 za sovětské éry v tehdejším Československu. Dodnes se stal jedním ze symbolů komunismu a bývá přirovnáván k Mickey Mousovi, neboť autor byl při jeho tvorbě ovlivněn Waltem Disneym. Krtka najdete ve většině obchodů se suvenýry v různých českých městech a je jedním z nejžádanějších suvenýrů.

Lázeňské oplatky

7.jpg

Lázeňské oplatky (česky Lázeňské oplatky) jsou jednou z originálních karlovarských sladkostí, i když je najdete v kterékoli části země. Existují oplatky všech příchutí: čokoládové, mandlové, skořicové, nugátové, citronové, kokosové atd. K dostání jsou v mnoha pražských obchodech, ale také v síti supermarketů Tesco.

Sleva 365 vám přináší všechny slevové katalogy vašich oblíbených obchodů. Pochutnejte si na skvostech této země a odneste si domů skvělý suvenýr.

REKLAMA
arrowDown

Copyright © 2024 Sleva 365 Všechna práva vyhrazena. Texty nesmí být kopírovány ani reprodukovány bez předchozího písemného souhlasu. Fotografie, obrázky a produktové brožury slouží pouze pro ilustrační účely. Zvýhodněné ceny jsou od oficiálních distributorů uvedených na těchto stránkách. Nabídky jsou platné od a do data ukončení platnosti nebo do vyprodání zásob. Tyto stránky mají pouze informativní charakter a nelze je použít k reklamaci výrobků. Ceny se mohou lišit v závislosti na lokalitě.