logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorÚspory na vyžádání: jak vyjednat lepší ceny a slevy
REKLAMA

Úspory na vyžádání: jak vyjednat lepší ceny a slevy

Úspory na vyžádání: jak vyjednat lepší ceny a slevy

Když si chceme koupit něco, co se nám opravdu líbí, ale zdá se nám to drahé, probudí se v nás instinkt smlouvání. Musíme bránit svůj rozpočet a začít s majiteli obchodů vyjednávat o lepších cenách a slevách. Není to snadný úkol, ale pokud chcete výrazně ušetřit, musíte se naučit několik triků. Jak na to? Praktický průvodce, který můžete od nynějška používat. Nezapomeňte, že v mnoha zemích je nutné smlouvat, protože si mohou říct až o stonásobek ceny výrobku.

Nastudujte si ceny předem

2.jpg

Než začnete vyjednávat, je důležité mít jasnou referenci. Zdrojem informací může být internet nebo různé místní obchody. Informujte prodávajícího, že jste daný výrobek již viděli v jiných obchodech a že pokud ho nekoupíte tam, koupíte ho jinde.

Vyjednávejte klidně

3.jpg

Když chce někdo něco velmi rychle prodat, už nám dal předmět do ruky a chce po nás peníze, je to podezřelá situace. Může nás podvádět s cenou nebo nám prodává něco zbytečného. Vyjednávání by mělo probíhat v klidu.

Nabídněte polovinu toho, co jste ochotni zaplatit

4.jpg

To je dobrý způsob, jak začít. Vypočítat si, kolik chcete zaplatit, a nabídnout polovinu této částky je možným výchozím bodem pro vyjednávání. Tím získáte větší šanci, že dohodnutá cena bude taková, jakou chcete.

Buďte sebevědomí

5.jpg

Prodejci jsou skvělí herci. I když se vám zdá, že na ně tvrdě tlačíte, pravděpodobně hrají na vaše svědomí. Neztrácejte jejich důvěru.

Buďte uctiví a berte vše s humorem

6.jpg

Základem je vyjednávat s pozitivním přístupem, ale být přísný na cenu, kterou chceme získat. Vyvarujte se neúcty k obchodníkovi poznámkami, které by ho mohly urazit ohledně jeho kultury nebo země. Nebo například vyzdvihováním špatné kvality výrobku či nabízením směšných částek.

Smlouvejte pouze v případě, že se chystáte něco koupit.

7.jpg

Pokud chcete znát cenu věci, aniž byste měli zájem ji koupit, zeptejte se, ale nesmlouvejte. Z úcty se doporučuje smlouvat pouze v případě, že máte o věc skutečný zájem.

Dodržte své slovo, pokud jste cenu přijali

8.jpg

Pokud jsme nabídli cenu a prodávající ji přijal, je správné obchod uzavřít. I když nás překvapilo, jak rychle náš návrh přijal. Opětovné smlouvání o akceptované ceně je neetické chování v jakémkoli obchodním prostředí.

Odejděte, pokud vás cena nepřesvědčila

9.jpg

Pokud si myslíte, že vám byla nabídnuta velmi špatná cena, je lepší odejít. Pokud je to pravda, prodejce vám pravděpodobně po několika metrech zavolá a nabídne vám lepší cenu. Pokud ne, pravděpodobně již měl dobrou nabídku.

Sleva 365 vám přináší všechny slevové katalogy vašich oblíbených obchodů v České republice. Nakupujte právě teď!

REKLAMA
arrowDown

Copyright © 2024 Sleva 365 Všechna práva vyhrazena. Texty nesmí být kopírovány ani reprodukovány bez předchozího písemného souhlasu. Fotografie, obrázky a produktové brožury slouží pouze pro ilustrační účely. Zvýhodněné ceny jsou od oficiálních distributorů uvedených na těchto stránkách. Nabídky jsou platné od a do data ukončení platnosti nebo do vyprodání zásob. Tyto stránky mají pouze informativní charakter a nelze je použít k reklamaci výrobků. Ceny se mohou lišit v závislosti na lokalitě.