logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorKulturní časová kapsle: staročeské artefakty v moderních výrobcích
REKLAMA

Kulturní časová kapsle: staročeské artefakty v moderních výrobcích

Kulturní časová kapsle: staročeské artefakty v moderních výrobcích

Cesta do České republiky je rozhodně cestováním v čase. Oslní vás její krásná krajina, bohatá historie, paláce a zjištění, že existuje mnoho českých předmětů z minulosti, které se stále používají v moderních výrobcích. Tato země je kulturní časovou schránkou. Česká průmyslová výroba má bohatou tradici a mnohé její výrobky se těší světové kvalitě a věhlasu. Zde uvedený výběr je prezentací těch opravdu známých a významných. Pokud cestujete do České republiky, můžete si v každém obchodě pořídit vynikající suvenýry a pohostit jimi svou rodinu a přátele.

Crystal

2.jpg

Sklářství v České republice nese velmi dlouhou tradici a "český křišťál" má ve světě dodnes slavné jméno. Sklářství se rozvíjelo od 13. století zejména v horských oblastech Jizerských hor a Lužických hor, a to díky dostupnosti místních surovin. Dekorativní sklo a porcelán se vyráběly i v dalších regionech, například v Dubí a Nové Roli. Například sklárna Moser vyrábí luxusní dekorativní a nápojové sklo klasických i moderních tvarů již 140 let. Továrnu založil v polovině 19. století brusič skla Ludwig Moser. Jeho potomci pokračovali v jeho práci a dosáhli světového věhlasu.

Porcelán

3.jpg

Značkový porcelán má v České republice dlouhou tradici. Mezi nejznámější patří porcelán s cibulovým vzorem, značkový porcelán Thun z Karlových Varů a přilehlého Dubí. Akciová společnost Český porcelán v Dubí je jedním z výrobců vyhledávaného "porcelánu pro všechny generace", porcelánu cibulového vzoru. Udržuje tradici, jejíž kořeny sahají až do roku 1864. Přibližně 70 % celkové produkce Karlovarského porcelánu se vyváží do více než 90 zemí na pěti kontinentech. Výroba probíhá v devíti závodech, z nichž každý se specializuje na určitý typ. Na obrázku je zobrazen tradiční typ: růžový porcelán. Růžová barva se nezískává glazováním, ale porcelánový materiál je již obarvený.

Beer

4.jpg

České pivo patří k nejznámějším a nejvyhledávanějším pivům na světě. Mezi nejvýznamnější pivovary patří Plzeňský Prazdroj, Pivovary Staropramen, Budvar, Bernard, PMS Přerov, Drinks Union a Starobrno. Kromě toho se po celém území České republiky nachází několik desítek malých pivovarů, často rodinných a většinou spojených s restaurací. Do všech pivovarů můžete vyrazit na degustační exkurze. Pivovar Plzeňský Prazdroj patří k nejvýznamnějším podnikům ve svém oboru. Již více než 160 let vaří výjimečné pivo Pilsner Urquell, které se stalo mezinárodním českým symbolem umění vařit vynikající pivo. Časté jsou zde oficiální návštěvy významných představitelů státu, politiků, umělců, vědců a osobností veřejného života. Ročně navštíví areál pivovaru Plzeňský Prazdroj více než 100 000 lidí.

Sleva 365 vám přináší všechny slevové katalogy vašich oblíbených obchodů v České republice. V této evropské zemi se nacházejí velké poklady. Užijte si je!

REKLAMA
arrowDown

Copyright © 2024 Sleva 365 Všechna práva vyhrazena. Texty nesmí být kopírovány ani reprodukovány bez předchozího písemného souhlasu. Fotografie, obrázky a produktové brožury slouží pouze pro ilustrační účely. Zvýhodněné ceny jsou od oficiálních distributorů uvedených na těchto stránkách. Nabídky jsou platné od a do data ukončení platnosti nebo do vyprodání zásob. Tyto stránky mají pouze informativní charakter a nelze je použít k reklamaci výrobků. Ceny se mohou lišit v závislosti na lokalitě.