logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorCesta českých piv a lihovarů
REKLAMA

Cesta českých piv a lihovarů

Cesta českých piv a lihovarů

Chutě nás přenášejí do různých zeměpisných šířek a pomáhají identifikovat vzpomínky. To je to, co dělá pivo. Pokud jste měli možnost cestovat po České republice, víte, že české lihovary patří k nejvýznamnějším na světě. Pivní kultura je zde hluboce zakořeněná a pivovary ročně navštíví statisíce turistů. V tomto článku využijete své chuťové a čichové smysly a možná se zamilujete do konkrétní chuti při objevování jednoho z nejuznávanějších pokladů na světě: České pivo. Češi jsou do piva zcela zamilovaní. Pořádají kolem něj akce, věnují mu muzea, je součástí národního turismu. Deset nejoblíbenějších českých piv prodávaných v obchodech:

  • Kozel: Pivovar Velké Popovice vaří Kozla už téměř 140 let (od roku 1874).
  • Pilsner Urquell: první plzeňské pivo na světě se objevilo na scéně v roce 1842 a je stále silné.
  • Svijany: turisté navštěvující Českou republiku o Pilsner Urquell básní a jezdí ho vyhledávat, zatímco jiným ležákům se příliš pozornosti nedostává, a to by mělo.
  • Bernard: další nesmírně oblíbené české pivo, které neprochází pasterizací, takže si zachovává původní vůni, chuť a kvalitu.
  • Matuška: je relativně nový ve srovnání s oblíbenými klasickými pivy, z nichž většina pochází nejméně z doby před několika staletími.
  • Falkon switch: vyrábí ho Pivovar Falkon, má typický zlatý odstín se světle bílým svrškem.
  • Clock Sarah Barrique 24˚: když začnete pít Clock Sarah Barrique 24˚, budete jen těžko rozlišovat směs chutí.
  • Zichovec passion fruit sour: vaří ho pivovar Rodinný pivovar Zichovec a vyznačuje se mírně zahalenou zlatavou konzistencí.
  • Staropramen: je trochu hořký, ale závěr je celkově poměrně hladký.
  • Krušovice: Královský pivovar Krušovice byl založen v roce 1581 v obci Krušovice, odtud jeho název. Patří k předním pivovarům v České republice a vyrábí osm různých druhů či značek ležáků, piv typu ale a plzeňských piv.

Jak se pije české pivo? Několik tipů, které je třeba mít na paměti při pití dobrého piva v této zemi:

2.jpg

  • Na přípitek Češi používají frázi "Na zdraví", což znamená zdraví. Přípitek se pronese tak, že se jeden druhému podívá do očí, opře hrnek nebo sklenici o stůl a pak se napije.
  • Chcete-li si v Česku připít pivem, musíte položit držák sklenice na stůl. Pokud ho číšník neuvidí, nebude si vás všímat. Nemá smysl na něj volat, zvedat ruku nebo něco podobného. Velmi oblíbené jsou pivní slavnosti, které se konají v různých částech země. Největší akcí jsou České pivní slavnosti, které se každoročně konají v květnu po dobu 17 dní v Praze. Koná se na výstavišti v Českých Budějovicích.

Sleva 365 vám přináší všechny slevové katalogy vašich oblíbených slevových obchodů v České republice. Naše doporučení: pivo.

REKLAMA
arrowDown

Copyright © 2024 Sleva 365 Všechna práva vyhrazena. Texty nesmí být kopírovány ani reprodukovány bez předchozího písemného souhlasu. Fotografie, obrázky a produktové brožury slouží pouze pro ilustrační účely. Zvýhodněné ceny jsou od oficiálních distributorů uvedených na těchto stránkách. Nabídky jsou platné od a do data ukončení platnosti nebo do vyprodání zásob. Tyto stránky mají pouze informativní charakter a nelze je použít k reklamaci výrobků. Ceny se mohou lišit v závislosti na lokalitě.